הטבע מלא בכל טוב. הרבה מהתרופות הקונוונציונאלית, שאנו מכירים כיום, התחילו מצמחים וחומרים טבעיים. לדוגמה כדורי האספירין הפופולאריים מיוצרים מקליפת עץ הערבה, ומורפיום מיוצר מפרחו של הפרג.
מחפשים מומחה לרפואה סינית? מלא את הפרטים ונחזור אליך בהקדם:
העולם המערבי טרם גילה הכל
עד היום ממשיכים לצאת מחקרים חדשים על סודות טבע שהתגלו. צמחים שיכולים לרפא מחלות יותר טוב מתרופה מהונדסת.
במזרח משתמשים בצמחי מרפא סיניים מעל 5000 שנה.
כמו בית מרקחת שלם
לכל צמח, ולמעשה לכל חלק בצמח, עלה, שורש, פרח, גרעינים, יש סגולות ריפוי משלו. היכרות מעמיקה עם המגוון הזה מאפשרת לתת מענה לכל מחלה ובעיה.
הרפואה הסינית מבוססת על ההבנה שאנחנו חלק מהטבע. אנחנו נעים במקצבים טבעיים והזרימה האנרגטית שלנו מחוברת לזו של הטבע והצמחים.
צמחי מרפא סיניים יכולים לאזן את הגוף.
לאחר אבחון מעמיק, שכולל תשאול, בדיקת דופק, לשון ובדיקת הגוף, המטפל הסיני בוחר את הצמחים המתאימים ומרכיב פורמולה. כאשר מערבבים כמה צמחים ביחד לתרכובת אחת, מקבלים תוצאה הגדולה מסך חלקיה. הצמחים יוצרים ביניהם סינרגיה המאזנת את הגוף. המטפל ממליץ על המינון הנדרש על פי הצורך.
איך יודעים אילו צמחים לשים בפורמולה
לימודי רפואה סינית אורכים 4 שנים, במהלכם לומדים להכיר את התכונות של כל צמח. המטפל לוקח בחשבון את הטעם והטמפרטורה של הצמח ועל איזה איברים הוא משפיע, בבואו לבחור את הצמחים המתאימים להרכבת הפורמולה.
טעמו של הצמח
לטעם של הצמח יש משמעות טיפולית חשובה. צמחי מרפא סיניים יכולים להיות חריפים, מרים, מלוחים, מתוקים, חמוצים או חסרי טעם.
עוד על ההיסטוריה של צמחי מרפא סיניים
6 טעמים – לכל טעם יש השפעה אחרת
- החריף – משפיע על הריאות. החריף יוצר תנועה בגוף שמפזרת אנרגיה תקועה. לדוגמא במקרה של התקררות, כאבי גרון וחום.
- המר – משפיע על הלב. המר מנקז. ומשתמשים בו לטיפול בהצטברויות נוזלים, לדוגמא במקרה של בצקת.
- המלוח – משפיע על הכליות. המלוח ממוסס ומרכך את תוכן המעיים, ומעודד שלשול. משתמשים בו לטיפול בעצירות ולפירוק של גידולים שונים.
- המתוק – משפיע על הטחול. המתוק מעורר, מזרים אנרגיה, יוצר לחות ומחזק את הגוף.
- החמוץ – משפיע על הכבד. החמוץ אוגר נוזלים ועוצר את בריחתם מהגוף. משתמשים בו במקרים של תכיפות במתן שתן, שפיכה מוקדמת ועוד.
- הניטראלי – הצמחים נטולי הטעם מעודדים מתן שתן ומסלקים לחות. משתמשים בהם במקרים של קושי במתן שתן, הזעת יתר וכדומה.
טמפרטורת הצמח
יש צמחים קרים, קרירים, חמים, חמימים וניטרליים. בזמן האבחון יבדוק המטפל איזו אנרגיה דומיננטית אצל המטופל וייתן לו צמחים על מנת לאזן את הגוף. לדוגמה: מטופל שסובל מכאבי ראש באופן כרוני. הוא מציין, שכל הזמן חם לא, אפילו בחורף, הוא מזיע הרבה והשינה שלו לא טובה. מהאבחון מצטיירת תמונה של הרבה חום שהצטבר אצל אותו מטופל בגוף. הוא זקוק לאנרגיה יותר קרה. לכן חלק מהצמחים שהוא יקבל יהיו העלי טמפרטורה קרה-קרירה.
עוד פרטים על דיקור סיני לכאבי גב