קינזיוטייפינג

תוכן עניינים

אני אוהב שמטופל יוצא מהטיפול אצלי עם חיוך קטן, כזה שמרמז שהוא מרגיש טוב יותר ממה שהוא הגיע אליי. במהלך הטיפול אני משלב טכניקות, שלדעתי, רלוונטיות לבעיה שלו. אחת הטכניקות שאני מאוד אוהב להשתמש, ונותנת תוצאות מיידיות, היא הקינזיוטייפינג. במאמר הזה אשפוך מעט אור על המדבקות המופלאות האלה.

 

מה זה קינזיוטייפינג?

רצועות אלסטיות מיוחדות שהומצאו ביפן לפני 30 שנה. הקינזיוטייפינג מונחות על גביי העור של המטופל בהתאם לבעיה. הקינזיוטייפינג עוזרות לטפל בבעיות אורתופדיות וכאב, בעיות בטווחי התנועה וכן בבצקות וצלקות.

איך זה עובד?

על גביי העור נמצאים קולטני עצבים, סנסורים. הסנסורים יודעים להעביר למוח מה קורה על פני העור: קור, חום, כאב, שריפה, דגדוג וכו'. הנחת הקינזיוטייפינג על העור משפיעה, כאמור, על הסנסורים ויוצרת גירוי. הגירוי של אותם סנסורים משפיע על שריר/ גיד/ רצועות/ כלי דם/ לימפה/ איברים פנימיים. המטפל מבצע מספר בדיקות על מנת לבדוק איזה סוג של טכניקה לבחור עבור אותה הבעיה כדי שתיתן את התוצאה הטובה ביותר.

למי ולמה זה יכול לעזור?

הקינזיוטייפינג יכול לסייע במצבים רבים:

כאבי גב

כאבי צוואר

כאב ברך

כאב קרסול

כאב כתף

בצקות

קושי בטווחי תנועה של מפרק מסוים

כאבי שרירים

נקעים

צלקות

והרשימה עוד ארוכה…

איך משתלב הטיפול בקינזיוטייפינג עם שאר הטיפולים?

השימוש אצלי בקליניקה בקינזיוטייפינג מגיע בדרך כלל לאחר טיפול דיקור סיני ו/או טווינה. הדיקור והטווינה הן שתי טכניקות אפקטיביות להורדת רמת כאב ושיפור טווחי התנועה והקיניזיוטייפינג מגיע בסוף, לאחר שהכאבים פחתו.

האם הטייפ מכיל חומר מסוים?

שאלה מאוד נפוצה. מלבד החומר שממנו עשוי הטייפ (כותנה) והדבק שמדביק את הטייפ לעור, אין חומר נוסף. הטייפ אינו מכיל חומרים חריפים או מחממים כמו מדבקות אחרות להפחתת כאב.

מתי תרגישו בשינוי?

השינוי הוא מיידי. לאחר אבחון ובדיקה של התלונה העיקרית, מניח המטפל את הטייפ בטכניקה מסוימת. השינוי צריך להיות מורגש באותו הרגע. לא מדובר על ריפוי מידיי אלא על שיפור משמעותי בעוצמת הכאב ובטווח התנועה.

כמה זמן להישאר עם הקינזיוטייפינג?

המטופל נשאר עם המדבקות 3 ימים. אין שום מניעה להתקלח או לשחות. המדבקות הן חזקות, והן יחסית עמידות למים. במידה והמטופל מרגיש חוסר נוחות עם המדבקה (כאב, גירוי עורי) הוא יכול פשוט להסיר אותה בעצמו.

האם יש משמעות לצבעים?

בגדול, אין משמעות לצבעים. מבחינת הרכב החומרים זהה בכל הצבעים.. לחברה העיקרית שאני עובד איתה יש 4 צבעים: ורוד/אדום, כחול, שחור ובז'. ישנה גישה שאומרת שעל אזור חם (דלקת אקוטית) אני ארצה להניח צבע מקרר, אז אני אבחר בכחול, ועל אזור קר בגוף אני אניח צבע אדום על מנת לחמם.

שחור מתאים יותר שיפור של טווח התנועה של מפרקים שונים.

אני אוהב לתת למטופל לבחור את הצבע. לעיתים קרובות בחירת הצבע תואמת לתיאורית הצבעים.

לפני פורים הגיעה אליי מטופלת עם כאבים בכתף. בסוף הטיפול החלטתי להניח לה 2 רצועות קינזיוטייפינג באזור הכתף. היא בחרה בכחול ואדום וממש התלהבה כי אמרה שזה משתלב בול עם תחפושת ספיידרמן שלה.

אז לסיכום, הקינזיוטייפינג היא טכניקה מאוד אפקטיבית לטיפול בכאבים אקוטיים או כרוניים.

שואלים אותי איפה ניתן לקנות את הקינזיוטייפינג ואם אפשר לשים לבד. את הקינזיוטייפינג אפשר לקנות בבתי המרקחת באיכויות שונות. ניתן להניח לבד כל עוד יש גישה למקום. אני מסביר למטופלים שלא מספיק לדעת איפה מניחים את הטייפ אלא גם באיזו טכניקה, כיוון הדבקה ובאיזה מתח נמצא הטייפ. כל אלה משפיעים על המצב.